Izvor:Foto: Antonio Ahel/ATAImages

NEĆETE VEROVATI: Ko je napisao pesmu "Zlatnik"?

Izvor: Nportal

21.08.2024.

15:26

LEPA BRENA odbila je "Zlatnik" i poklonila mlađoj koleginici Tanji Savić.

Nedavno je poznati kompozitor Dragan Aleksandrić izjavio da je poslednji hit na estradi, numera Tanje Savić, pod nazivom „Zlatnik“, a malo ko zna ko je napisao pesmu koja se godinama peva sa istim žarom.

BloombergAdria.com

 

- Poslednji hit je snimila Tanja Savić, tad sam ja bio u žiriju kod Saše Popovića. Inače tu pesmu je napisao Zoran Marjanović, čija žena Jelena je ubijena- otkrio je Dragan.

Malo ko zna da je tragično nastradala pevačica, Jelena Marjanović zajedno sa svojim mužem bavila komponovanjem pesama, a među njima je i pesma „Zlatnik“.

BloombergAdria.com

 

Kako su domaći mediji pisali, autorka ovog hita je ubijena Jelena, a aranmžman je uradio Zoran Marjanović.

Mediji su pisali da je Saša Popović jednom prilikom otkrio da je pesmu „Zlatnik“, prvo doneo Breni.

-Tu pesmu sam doneo Lepoj Breni i rekao sam „Breno, ovo je pesma za tebe“, ona je poslušala tu pesmu i rekla „Sale, pesma je prelepa, ali ja bih tu pesmu dala Tanji Savić“- ispričao je Saša svojevremeno.

Podsetimo, nakon toga Tanja Savić je snimila pesmu za potrebe takmičenja na Grandovom festivalu godine, i osvojila je drugo mesto.

Inače, smrt Jelene Marjanović je i dalje pod velom misterije iako je njen suprug Zoran Marjanović prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora, ali je odlukom Apelacionog suda ta presuda ukinuta te je slučaj vraćen na ponovno suđenje zbog nedostatka dokaza.

Grand