Izvor:Foto: Profimedia

MLADALAČKA KOŽA U 5. DECENIJI Ovo je tajna holivudske zvezde

Izvor: Nportal

24.08.2024.

14:22

MLADALAČKA koža cilj je svake žene, a slavne lepotice neretko sa svetom podele kako se neguju. Glumica Šarliz Teron (49) pleni pažnju svojom neobičnom lepotom gde god da se pojavi, a najviše pažnje krade njena mladalačka koža, kojoj posvećuje posebnu pažnju.

Kad god Šarliz kroči na crveni tepih, jednostavno je nemogiuće skinuti pogled sa nje, a osim što impresionira svojim neverovatnim outfitima koji besprekorno ističu njenu savršenu figuru, glumica može da se pohvali i mladalačkom i blistavom kožom, navodi Harper's Bazaar. 

Tajne njenog besprekornog izgleda zapravo nisu toliko misteriozne - sve se svodi na jednostavnu i doslednu negu koja čini čuda.

Evo 5 pravila kojima ostaje verna u svojoj 5. deceniji života.

1. SPF faktor tokom cele godine

Bilo da je leto ili zima, Šarliz uvek ima zaštitni faktor na licu. Korišćenjem SPF faktora imaćete zdravu i mladalačku kožu iu zrelim godinama jer je zaštitni faktor koji štiti kožu od pojave bora i fleka hiperpigmentacije.

2. Duboka hidratacija

Ako imate suvu kožu, nažalost, veća je verovatnoća da ćete razviti bore. Zato bi trebalo, kao Šarliz, da hidrirate kožu lica svakog dana. Koristite nežne sastojke poput ceramida ili niacinamida, ali ne zaboravite na sastojke kao što su određeni vitamini da bi vaša dnevna krema bila što bogatija.

BloombergAdria.com

 

3. Noćna nega

Ako nemate vremena za jutarnju rutinu koja bi uključivala nekoliko različitih proizvoda za negu kože, onda to svakako treba da uradite pre spavanja. Ujutru je dovoljno očistiti lice i naneti zaštitni faktor, ali uveče mu posvetite nekoliko dodatnih koraka.

4. Zdrava hrana i puno vode

Mi smo ono što jedemo, a ovaj slogan se pre svega odnosi na izgled kože. Pre svega, vodite računa da vaša ishrana bude redovna i uravnotežena i da pijete najmanje dva litra vode dnevno. Čak i uz najskuplju kozmetiku i preparate, vaša koža neće izgledati dobro ako jedete masnu, prženu ili prerađenu hranu.

5. Redovne posete kozmetičaru

Šarliz od svoje 20. godine redovno ide kod kozmetičara. U slučaju da ne možete da priuštite dnevne tretmane, pokušajte da idete barem nekoliko puta godišnje, u zavisnosti od sezone i potreba vaše kože. Danas postoji pregršt različitih modernih tretmana na tržištu, ali zapamtite da je manje uvek više. Pre svega, upoznajte svoju kožu i sprijateljite se sa njom da biste razumeli njene potrebe.

(Sensa)