Izvor:Foto: V. Danilov, Instagram printskrin/lazar.ristovski

FATALNA: Kako je Danica Ristovski izgledala sa 22 godine?

Izvor: Nportal

24.08.2024.

15:03

DANICA Ristovski danas ima 68 godina, a oduvek je bila sinonim za prirodnu lepotu, šarm i neizmeran glumački talenat.

Iako je široj publici poznata po ulozi tetke Lile u seriji "Igra sudbine", njena karijera započela je mnogo ranije, kada je kao mlada glumica osvajala publiku svojom pojavom u kultnim ostvarenjima.

BloombergAdria.com

Do skoro je bila u braku sa kolegom Lazarom Ristovskim, koji je nakon razvoda sa lepom glumicom počeo da se zabavlja sa 39 godina mlađom.

Danica je u svojoj mladosti igrala manje uloge u serijama poput "Pozorište u kući", "Vruć vetar" i "Svetozar Marković", ali je već tada privukla pažnju svojom prirodnom lepotom i energijom koja je hipnotisala gledaoce.

BloombergAdria.com

Sa samo 22 godine, blistala je u filmu "Dvoboj za južnu prugu" kao mlada Jelena, ostavljajući snažan utisak iako je njen lik imao manje scena u poređenju sa starijim kolegama.

Potpisana kao Danica Kotorčević, pre udaje za kolegu Lazara Ristovskog, ostavila je trag u domaćoj kinematografiji i postala prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta, gde je igrala u brojnim predstavama koje su obeležile srpsku pozorišnu scenu.

BloombergAdria.com

"Dugo putovanje u Jevropu", "Kad su cvetale tikve", "Moskvičem do pakla", "Draga Jelena" i "Trpele" samo su neki od pozorišnih komada u kojima je Danica briljirala.