Izvor:Foto: ATA images/Antonio Ahel

"OTAC JE ŽIVEO PREKO 90" Bajić o zdravstvenom stanju

Izvor: Nportal

24.08.2024.

15:30

REDITELJ i glumac Radoš Bajić pojavio se na obeležavanju stogodišnjice Radio Beograda i tom prilikom otkrio kako se sada oseća.

Povodom obeležavanja 100-godišnjice Radio Beograda, ispred zgrade RTS-a u Takovskoj 10 održan je svečani koktel na kojem su se okupile brojne javne ličnosti, koje su svojim radom i delovanjem obeležile kulturnu scenu Srbije. Ovaj prestižni događaj bio je prilika za evociranje uspomena i razgovor o budućnosti srpskog novinarstva i umetnosti, a među prisutnima je bio i Radoš Bajić.

Jedan od istaknutijih filmskih i televizijskih stvaralaca u Srbiji, nije krio svoje zadovoljstvo što je deo ovako značajnog jubileja.

Tom prilikom, podelio je svoja razmišljanja o fenomenu koji je postigao njegov kapitalni projekat "Selo gori, a baba se češlja".  Kultna serija, koja je osvojila srca publike širom Balkana, postala je ne samo omiljena televizijska priča, već i simbol jednog vremena i načina života u srpskim selima.

BloombergAdria.com

- Kao što vidite kao dlanom od dlan, prošlo je godinu dana od premijere Halijarda i nažalost ubrzo zatim smrti velikog i neponovljivog Žarka Lauševića. Ne prođe nijedan dan, a da ga se ja ne setim. Jedna izuzetna ličnost. Ove godine će na festivalu filmskih susreta u Nišu koji počinju sutra, Žarkovoj udovici Aniti u njegovo ime biti uručena nagrada za životno delo "Pavle Vujisić", postumno. Žarko ovu nagradu za života nije dobio, ali ju je svakako zaslužio. Nažalost, to je život, ostaje njegov Kosta u "Herojima halijarda", kao i mnoge njegove druge uloge koje će biti svedočanstva o jednom velikom talentu i velikoj karijeri koja se nažalost prebrzo završila.

BloombergAdria.com

 

- Vrlo sam pratio Olimpijadu. Moram da priznam kada smo prvi put 2021. prvi put dobijali koronu, to su bile udarne vesti, ja sam tada ležao koronu 17 dana i bilo je kritično, u međuvremenu sam imao još jednom koronu, ali sam upravo za vreme Olimpijade imao još jednom, hvala Bogu sve je prošlo dobro, ali sam tada bio u izolaciji i bio sam u prilici da gledam apsolutno sve prenose. Ponosan sam, čestitam svim našim sportistima, ovim divnim sportistima koji su osvojili medalje, počev od Novaka do ostalih. Sa velikim simpatijama sam pratio i tu malu Topićevu i tu tragediju sa povredama. Žao mi je što se Ivana Španović oprostila od svoje karijere na takav način, ona je bila veličanstvena. Srpski narod može biti ponosan - rekao je Bajić pa otkrio kakvog je sada zdravstvenog stanja.

- Sada je sve u redu sa zdravljem. Moj otac je živeo preko 90 godina, tako da imam još 20 sigurno.

(Blic)