Izvor:Foto: Novosti

PISAO I NARODNJAKE: Bora je tvorac ovih pesama

Izvor: Nportal

04.09.2024.

10:46

PEVAČ Bora Đorđević je preminuo posle duge i teške bolesti.

Legenda rok scene nas je napustila u 72. godini života, a osim autorskih pesmama i saradnji sa drugim rok bendovima pisao je i pesme za pevače narodne muzike. Neke od folkera je opevao u numeri "Gastarbajterska pesma 2" krajem devedesetih godina.

Jedna od pesama je "Peva hitić Mile Kitić i naravno DŽej". Pevač je jednom prilikom objasnio gde je pronašao inspiraciju za ovu pesmu. 

BloombergAdria.com

 

- Svi smo išli napolje da zaradimo koju kintu, i onda sam samo nabrajao koga sam video na aerodromu. Vrlo lepo raspoloženi i obučeni smo odlazili petkom, a vraćali se izgužvani nedeljom, a ko je imao sreće ponedeljkom – ispričao je Bora, koji je tada priznao da u početku nije želeo da se potpisuje ispod svojih pesama koje je prodavao folkerima.

- Pa dobro, to je bilo logično. Bilo mi je malo truba. Ali posle sam shvatio da su to ipak kvalitetni, dobri tekstovi – dodao je Bora.

Bora je napisao i brojne gradske pesme među kojima je  "Stani malo kafanski sviraču". Radio je i pesme i za velikane narodne muzike među kojima je i Predraga Živković Tozovac.

- Pisao sam "Preskočiću tarabu i jarak", za Tozovca "Vodeničarevu kći". Pa ima jedna za Nadu Topčagić "Evo moga bekrije". Ima jedna i za Izvorinku Blam (Izvorinka Milošević), nemam pojma kako se zove nisu to bili velii hitovi – izdvojio je Bora nekoliko numera.

(Kurir)