Izvor:Foto: Novosti, Fejsbuk/Mina Aleksic

Ćerka pokojnog Miše slomljena: "Boki, zagrli mi tatu"

Izvor: Nportal

04.09.2024.

10:55

Bora Đorđević umro je u kliničkom centru u LJubljani u 72. godini života.

Bora Đorđević, frontmen grupe "Riblja čorba" ostavio je neizbrisiv trag u muzičkoj istoriji Srbije, a od njega se sada oprostila i ćerka, pokojnog prijatelja i kolege Miše Aleksića, Mina.

- Zagrli mi tatu Boki - napisala je Mina uz fotografiju oca i pevača.

Inače, gitarista Miša Aleksić umro je 2020. godine, od posledica korona virusa.

Riblja Čorba, nakon Mišine smrti organizovala je koncert u njegovu čast.

O grupi "Riblja Čorba"

Dana 15. avgusta 1978. osnovao je grupu Riblja čorba, koja je postala vrlo popularna tokom sledećih nekoliko meseci. Popularnost grupe se takođe počela manifestovati u Borinom alkoholizmu, što je, zajedno sa provokativnim društveno-orijentisanim pesmama, prouzrokovalo da on postane jedan od najkontroverznijih muzičara u Jugoslaviji.

Po izdanju albuma „Koza nostra“, 1990. godine, bio je optužen za „vređanje radničke klase Jugoslavije“, ali su optužbe odbačene.

Sa članovima poslednje postave grupe S.O.S, Bora je 15. avgusta 1978. godine napravio novu grupu Riblja čorba. Grupu su činili: Borisav Đorđević – Bora (vokal), Miroslav Aleksić – Miša (bas), Radislav Kojić – Rajko (gitara) i Miroslav Milatović – Vicko (bubnjevi).

Krajem te 1978. godine, tačnije 9. novembra RTV LJubljana objavljuje album grupe Žetva “Vreme žetve”. Tu je Bora radio tekst za pemu “Viršle sa senfom” na muziku D. Živića.

Istovremeno je Bora pisao i za druge, pa je tako uz Zdravka Čolića od samog početka karijere.

Prvi koncert Riblja čorba je održala u vojvođanskom mestu Elemir 26. avgusta 1978. godine, posle čega su usledile i svirke u Subotici i Sarajevu, gde su stekli novu publiku.,Prvi beogradski koncert održali su u Domu omladine 28. februara 1979. godine. Grupa je izdala 20 studijskih albuma, prvi 1979. godine, a poslednji 2019. godine.

Prvi beogradski koncert održali su u Domu omladine 28. februara 1979. godine. Grupa je izdala 20 studijskih albuma, prvi 1979. godine, a poslednji 2019. godine.

(Blic)