Izvor:Foto: Novosti/D. Dozet, Profimedia

"NOVOSTI" U LJUBLJANI: "Bora je ovde išao u pravoslavnu crkvu"

Izvor: Novosti/J. Kerbler

04.09.2024.

13:34

"RAZGOVARAO je sa komšijama, tada je, činilo se bio najsrećniji. LJubljančani su ga voleli, družio se sa novim prijateljima koje je ovde stekao. Bio je sa svima ljubazan, otvoren, duhovit."

Tuguju obožavatelji legendarnog rokera od Triglava do Đevđelije. Tuguju zbog odlaska Bore Đorđevića koji je uprkos naporima lekara u UKC u LJubljani izgubio jutros životnu bitku u 72. godini.

Poslednjih dana bio je Bora Čorba priključen na respirator zbog upale pluća, a lekari su bili nemoćni zbog hronične opstruktivne bolesti koja je godinama pratila popularnog pevača koji je živeo u LJubljani sedam leta.

Do poslednjeg dana stalno ga je posećivala njegova supruga Dubravka Milaković.

BloombergAdria.com

- Moje telo pošaljite u rodni Čačak, u Srbiju, srce ostavite u LJubljani, neka bude tamo - bila je Borina poslednja želja.

Tužni su i stanari kuće gde je živeo poslednjih godina u LJubljani. Najviše je voleo da sedi u parkiću ispred zgrade u naselju Šiška.

- Razgovarao je sa komšijama, tada je, činilo se bio najsrećniji. LJubljančani su ga voleli, družio se sa novim prijateljima koje je ovde stekao. Bio je sa svima ljubazan, otvoren, duhovit - ispričali su nam građani slovenačke prestonice koji su ga sretali.

Poslednjih meseci, kada je bolest napredovala, voleo je da se podseća na poslednji koncert koji je održao u Čačku prošle godine, a nakon njega usledila je i velika svirka u Kranju.

U LJubljani je redovno išao u pravoslavnu crkvu Svetih Ćirila i Metodija i učestvovao je u životu srpske zajednice u Sloveniji. Bio je svestan da je njegovo zdravlje ugroženo, a u Sloveniji je pokušavao da živi zdravim životom. Prestao je da puši i pije, najčešće je pio čaj i prihvatao je miran život koji vlada u LJubljani.

BloombergAdria.com

Sreću mu je podarila i treća supruga koja je bila 28 godina mlađa, a frontmen "Riblje čorbe" znao je da kaže: "Meni je lepo, ljubav uvek pobeđuje".

Opširnije, čitajte sutra, u štampanom izdanju "Novosti"