Izvor:Foto: Z. Jovanović/ATA imgaes/A.A.

PREKINUT "DNEVNIK": Kako se RTS oprostio od Bore Čorbe?

Izvor: Nportal

04.09.2024.

15:23

"Bio je i hroničar jednog vremena..."

Legendarni muzičar Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, preminuo je danas u bolnici u LJubljani u 72. godini.

Dnevnik RTS danas je počeo tužno, informacijom da je legendarni Bora Đorđević preminuo.

- Umro je Bora Čorba, rok muzičar, pevač i tekstopisac. Legendarni Bora Đorđević preminuo je u 72. godini. Ostaće upamćen kao jedna od najplodonosnijih stvaralaca rok muzike i tvorac nekih od najvećih hitova na ovim prostorima. Bio je i hroničar jednog vremena - rekla je voditeljka.

BloombergAdria.com

Rok legenda Bora Đorđević biće sahranjen u rodnom gradu, potvrdio gradonačelnik Čačka

U oproštajnim rečima koje je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, uputio prijatelju Bori Đorđeviću, nalazi se i ispunjenje poslednje želje proslavljenog rokera, a to je da on bude sahranjen u rodnom gradu. Prvi čovek Čačka i Bora su inače dugogodišnji prijatelji.

- Napustila nas je legenda rokenrol scene naše Srbije i regiona, maestralni i neprevaziđeni muzičar, tekstopisac i frontmen najveće rok grupe Riblje Čorbe. U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za njegove Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznedrio. Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen - izjavio je Milun Todorović.

(Blic)