Izvor:Foto: Antonio Ahel/ATAImages/Nenad Živanović/I. Marinković

Bora za Šabana napisao NAJLEPŠU LJUBAVNU PESMU - znate koju?

Izvor: Nportal

07.09.2024.

15:45

Malo ko zna da je kantautor zaslužan i za tekst ovog hita...

Prijatelji, porodica, kolege i obožavaoci, oprostili su se od legendarnog rokera i pesnika Bore Đorđevića u njegovom rodnom Čačku.

Veliki broj građana došao je da izjavi saučešće porodici.

Na groblju se skupio, kao što se moglo i očekivati, i veliki broj javnih ličnosti: Đorđe David, Radomir Mihajlović Točak, Veselin Šljivančanin, Vojislav Koštunica, Boško Obradović, Miša Mijatović, Gale Kerber, Peca Popović i mnogi drugi...

Ne sumnjamo da je Borin život satkan od puno anegdota od kojih su neke danas podeljene s javnošću iako ih je on, doduše, makar većinu ispevao već u svojim pesmama.

Neke je sam insistirao da otpeva neke je pak poklonio drugima, a među onima koje će duboko ostati urezane u domaćoj muzičkoj sceni svakako je i numera napisana za “Kralja narodne muzike”  Šabana Šaulića "Prikrašću se tebi pod prozore".

Malo ko zna da je kantautor zaslužan i za tekst hita Nade Topčagić "Evo moga bekrije", zatim "Nek me ne zaborave devojke sa Morave" Srećka Jovovića, ali i Cecine "Šta još možeš da mi daš".

Na večni počinak, međutim, on će biti ispraćen pesmom koja ga je u neku ruku i proslavila “Pogledaj dom svoj anđele” u izvedbi čačanskog hora.

Video sa sahrane možete pogledati ispod: