Izvor:Foto: M.P./ATAImages

NAKAZNO! Seka "pobesnela" usred emisije: Ne pristajem na to

Izvor: Nportal

09.09.2024.

13:45

"Bogami, ja se neću navikavati!"

Seka Sablić već decenijama je jedna od omiljenih srpskih glumica.

Iako je 2007. godine otišla u zasluženu penziju, a u junu proslavila 82. rođendan, glumica i dalje vredno radi. Osim što se bavi glumom, povremeno napravi izlet u voditeljskim vodama.

Tako je pre izvesnog vremena preuzela glavnu reč u emisiji "Uz kafu sa..." gde je sa brojnim ličnostima iz javnog života ćaskala o raznim temama vezanim za njihov profesionalni i privatni život.

BloombergAdria.com

Između ostalih, Seka Sablić ugostila je i Bojanu Vunturišević, koja se predstavila rečima:

- Ja sam muzičarka, a moja muzikalnost podrazumeva širok spektar delatnosti. Kompozitorka sam, pop pesnikinja, muzička pedagoškinja i pevačica.

Na to joj je glumica spontano uzvratila:

- Vidiš kako moderno govoriš sve ove, za mene, nakazne reči: pedagoškinja, dramaturškinja...

Kada joj je Bojana Vunturišević rekla da govori i glumica, i doktorka, Seka Sablić je kratko i jasno iznela svoj stav o rodno senzitivnom jeziku.

- Pa, dobro, glumica i doktorka je u redu da se kaže. Pre se govorilo dramaturg, pedagog... Zašto sada prevoditi na ženski rod? Zvuči blesavo.

Iako je sagovornica pokušala da joj objasni da je reč o modernim pravilima, na koja treba da se navikavamo, proslavljena komičarka je ostala dosledna svom stavu.

- Bogami, ja se neću navikavati. Pričaću onako kako se govorilo u vreme moje mladosti, poručila je, dok su se u komentarima koji se mogu pročitati na društvenim mrežama mnogi složili sa njenim mišljenjem.