Izvor:Foto: A. Stevanović, Z. Jovanović, N. fifić

MUŽ JOJ ŠEF NARODNOG Razrešen upravnik "Ateljea",određen novi

Izvor: Nportal

16.09.2024.

17:13

DRAMATURŠKINJA iza sebe ima više od 60 predstava, vodi uspešno Belef, ali i Oktobarski salon Rođena je 6. septembra 1963. godine u Nišu.

Prevodilac Novica Antić neće više biti upravnik Ateljea 212, jer je razrešen te dužnosti. Skupština grada Beograda imenovala je danas za novog v. d. direktora ove ustanove kulture dramaturškinju Gordanu Goncić, koja će obavljati ovu dužnost do raspisivanja novog konkursa.

- Srećna sam i uzbuđena što se vraćam u svoju kuću, gde sam počela svoj put kao dramaturg - kaže Goncićeva za Kurir.

BloombergAdria.com

Ona je rođena 6. septembra 1963. godine u Nišu. Osnovnu školu i Petu beogradsku gimnaziju završila je u Beogradu. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1988. godine. Od 1994. radi kao stalni dramaturg Ateljea 212.

BloombergAdria.com

Iz svoje kuće je otišla 2017. da bi vodila Kulturni centar Beograda, kad je Oktobarskom salonu vratila stari sjaj, a u čijem odboru radi i danas. Od 2019. do danas bila je podsekretar Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Bila je dramaturg na više od 60 predstava i sarađivala s rediteljima: LJubomirom Mucijem Draškićem, Dejanom Mijačem, Sojom Jovanović, Kokanom Mladenovićem, Nikitom Milivojevićem, Alisom Stojanović, Oliverom Frljićem, Milicom Kralj i drugima.

BloombergAdria.com

Godinama je deo Beogradskog letnjeg festivala, koji pruža mogućnost publici da i posle završetka sezone uživa u pozorišnim predstavama i novim produkcijama.

BloombergAdria.com

Supruga je glumca Svetislava Buleta Goncića koji je upravnik Narodnog pozoriša u Beogradu.