Izvor:Foto: Z. Knežević

NAKON SKORO 15 SATI ZADRŽAVANJA: Sergej Trifunović na slobodi

Izvor: Nportal

17.09.2024.

15:27

SERGEJ je priveden rano jutros oko 1 sat, dok se vozio prema Rijeci. Bio je u automobilu sa suprugom i psom.

Srpski glumac Sergej Trifunović uhapšen je noćas na hrvatskoj granici, a sa njim je tada bila njegova supruga Isidora Trifunović.

Trifunovićeva supruga Isidora napisala je na društvenim mrežama da je priveden posle godinu dana zabrane ulaska u EU bez ikakvog objašnjenja. „On je priveden uz velike neprijatnosti kojima sam prisustvovao. Uključujući i fizičke napade granične policije', kaže njegova supruga.

BloombergAdria.com

 

Glumac je saslušan na Županijskom sudu u Splitu. Saslušanje je trajalo više od dva sata, a sudija ga je prekinuo, oduzeo mu pasoš i izrekao mere predostrožnosti, pišu hrvatski mediji.

Policija je optužnicom tražila novčanu kaznu od 1.000 evra za prekršaj iz člana 5. i 30 dana zatvora za prekršaj iz člana 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prenose dalje hrvatski mediji.

Iako je prvo najavio da će dati izjavu, nakon razgovora sa advokatom Ivankom Šamijom, više nije razgovarao sa medijima, a ubrzo je seo u taksi i napustio sud.

BloombergAdria.com

 

Hrvatska policija je izdala zvanično saopštenje o slučaju našeg glumca.

- Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je muškarac počinio prekršaje iz člana 5. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je danas priveden u službene prostorije. Na društvenoj mreži Instagram, 10. septembra 2023. godine, muškarac je objavio tekst neprimerenog sadržaja, kojim je i grubo omalovažavao policiju i policajce, navodeći da su splitski policajci iznudili preko hiljadu eura - stoji u saopštenju splitsko-dalmatinske policije.

(tportal.hr)

BONUS VIDEO: