Izvor:Foto: Profimedia/Antonio Ahel/ATAImages

SERGEJ UZIMA HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO: "Pare da platim - nemam"

Izvor: Nportal

18.09.2024.

16:35

Nakon što mu je izrečena kazna, službenik je glumcu zatražio da pođe sa njim...

Srpski glumac Sergej Trifunović je priveden juče na prelazu Bajakovo nakon što je pokušao da uđe u Hrvatsku, potvrdila je splitska policija.

Policija se i oglasila i objasnila razloge za privođenje.

Kako tvrde, Trifunovića su priveli jer "ima zabranu ulaska u zemlje EU nakon incidenta u septembru prošle godine kad je vređao hrvatske policajce u Splitu o kojima je napisao kako se nada da će si sašiti lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve, te im je vređao majke".

BloombergAdria.com

On se već danas našao pred splitskim sudom gde je dobio kaznu - 60 dana zatvora uslovno, na rok od godinu dana, a mora plati i 150 evra troškova. 

Glumac je na ročištu rekao da nema novca, prenosi "Slobodna Dalmacija".

U toku suđenja sa njim je bila i supruga Isidora, a u Split je iz Zagreba stigao i srpski konzul Stefan Ristić koji je rekao da ga Trifunović nije zvao za pomoć, ali je došao da mu istu pruži kao građaninu Srbije.

BloombergAdria.com

Nakon što je izišao iz sudnice, Trifunovića je na hodniku dočekao službenik policijske uprave koji mu je pokazao svoju značku i zatražio da pođe sa njim.

"Zbog čega?", upitao je Trifunović, na šta mu je službenik rekao: "Moramo proveriti da li ste sda zvanično u republici Hrvatskoj"

Trifunović je na to uzvratio: "Kako ne bih bio zakonito, kad ste me priveli na Bajakovu i doveli?".

Razvodor se nastavio, a glumac je na zahtev službenika da pođe sa njim upitao: "Na osnovu čega sad, kada sam upravo bio na sudu i rekli su mi da sam oslobođen".

"Niste vi oslobođeni, vi ste osuđeni", dobacio je jedan od prisutnih.

Sergeju je na kaju vraćen pasoš, a medijima je rekao da će ionako postati građanin Hrvatske jer mu je supruga Isidora iz Rijeke.

(Slobodna Dalmacija)

BONUS VIDEO: