Izvor:Foto: Profimedia/ATA images/A. Ahel

ZATO DA MI SE SUDI U HR? Objasnio "problem" ustaške uniforme

Izvor: Nportal

18.09.2024.

17:04

"Hrvatska ipak nije Severna Koreja!"

Srpski glumac Sergej Trifunović je priveden juče na prelazu Bajakovo nakon što je pokušao da uđe u Hrvatsku, potvrdila je splitska policija.

Policija se i oglasila i objasnila razloge za privođenje.

Kako tvrde, Trifunovića su priveli jer "ima zabranu ulaska u zemlje EU nakon incidenta u septembru prošle godine kad je vređao hrvatske policajce u Splitu o kojima je napisao kako se nada da će si sašiti lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve, te im je vređao majke".

BloombergAdria.com

Trifunović je na sudu rekao da je moguće da je on to objavio, ali da ni na jednoj fotografiji ne postoji splitski policijski službenik ibučen u uniformu sa ustaškim simbolima.

- Je li moguće da se državljanin Srbije zbog toga nađe na poternici u Hrvatskoj? Onda svaki od njih deset hiljana zaslužuje poternicu? Sudi mi se za verbalni delikt, za aluzije i metafore, a pretpostavljam da ovo ipak nije Severna Koreja, rekao je na sudu Trifunović, a prenosi "Slobodna Dalmacija"

Novinarima je na hodniku dok je čekao presudu rekao, da se radilo o tri fotografije iz filma "Dara iz Jasenovca", gde njegov prijatelj Marko Janketić igra zapovednik logora Jasenovac Maksa Luburića.

BloombergAdria.com

Podsetimo, on se danas našao pred splitskim sudom gde je dobio kaznu - 60 dana zatvora uslovno, na rok od godinu dana, a mora plati i 150 evra troškova. 

U toku suđenja sa njim je bila i supruga Isidora, a u Split je iz Zagreba stigao i srpski konzul Stefan Ristić koji je rekao da ga Trifunović nije zvao za pomoć, ali je došao da mu istu pruži kao građaninu Srbije.

(Slobodna Dalmacija)