Izvor:Foto: Jutjub printskrin

TEORIJA DAMEROVOG OCA: Što mu je sin postao serijski ubica

Izvor: Nportal

22.09.2024.

20:34

OTAC serijskog ubojice DŽefrija Damera, Lajonel Damer, imao je svoju teoriju o tome šta je dovelo do toga da njegov sin postane serijski ubica. Lajonel je preminuo krajem prošle godine, a o ubistvima svog sina govorio je u intervjua za CBS-ovu emisiju Inside Edition.

Tvrdio je da bi mogla da postoji povezanost između lekova koje je njegova supruga DŽojs uzimala pre nego što se Damer rodio i njegovih zločina, iako ništa od toga nikada nije potvrđeno.

- Uzimala je hiljade tableta za spavanje, sedative, lekove za epilepsiju otprilike mesec dana nakon što je zatrudnela. Nikad ga nije ni držala. Strašno ga je plašila. A onda je samo otišla. Sela je u auto, odvezla se i ostavila to dete u toj kući celo leto - ispričao je Lajonel.

U televizijskom specijalu "Damer o Dameru", on i njegova druga supruga, Šeri, takođe su otvoreno govorili o DŽojsinim majčinskim sposobnostima. Tvrdili su da nije bila previše taktilna i retko bi ga dodirivala ili držala.

- Kada se DŽef rodio, dedama i bakama nije bilo dopušteno da drže bebu. DŽojs nije htela da iko dira bebu ili diše na nju. Bojala se klica - ispričala je Šeri.

U svojoj knjizi iz 1994. godine, "Očeva priča", Lajonel nije govorio samo o lekovima koje je DŽojs uzimala, već je razmišljao o tome da li je sinovljeva stidljivost mogla da bude znak upozorenja u to vreme.

DŽefri Damer je između 1978. i 1991. godine ubio 17 muškaraca i dečaka.

Netfliksova serija o DŽefriju Dameru izašla je 2022., a do sada je prikupila više od 900 miliona sati gledanja, što ju je učinilo jednom od najgledanijih serija na engleskom jeziku ikada. Zbog stravičnih ubistava uhapšen je 1991. godine.

DŽefrija je u zatvoru na smrt pretukao drugi zatvorenik Kristofer Skarver.