Izvor:Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

SLAVNI KOŠARKAŠ IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Telo pronađeno obešeno

Izvor: Tanjug

23.09.2024.

16:11

LEGENDARNI košarkaš Asim Paščanović (50) pronađen je mrtav u porodičnoj kući kod Kalesije, a kako je potvrđeno iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, on je izvršio samubistvo.

Kako je iz kantonalne policije rečeno za sarajevski portal Klix, Paščanovićm rođen 1974. godine, izvršio samoubistvo vešanjem.

O svemu je obavešten dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, po čijim uputstvima je telo predato porodici.

Motivi suicida će biti utvrđeni naknadno.

Paščanović je rođen u Kalesiji, a košarkašku karijeru je počeo 1992. godine u tuzlanskoj Slobodi. Tokom rata u BiH otišao je u Tursku, gde je promenio prezime u Pars i, kako se navodi, postao prava košarkaška legenda.

Godinama je važio za jednog od najboljih skakača u Evropi, a zbog svojih sjajnih partija je dobio i poziv u reprezentaciju Turske sa kojom je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2001. godine.

Igrao je, između ostalih, za turske velikane Galatasaraj, Efes i Fenerbahče, a karijeru je završio 2013. godine u Erdemirsporu.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.