Izvor:Foto: Profimedia

TAJNA POLJUPCA TRAMPOVIH: Stručnjak za govor tela otkriva SVE

Izvor: Nportal

28.10.2024.

17:06

BIVŠA prva dama Melanija Tramp je u nedelju održala neočekivani govor na predizbornom skupu svog supruga Donalda u NJujorku – a stručnjak za govor tela tvrdi da to pokazuje da je ona „dragulj u njegovoj političkoj kruni“.

Melanija koja sada ima 54 godine, u velikoj meri bila je odsutna tokom Trampove kampanje i izbornog ciklusa, ali se ipak pridružila suprugu u Medison Skver Gardenu uoči predsedničkih izbora u SAD.

Na binu ju je pozvao izvršni direktor Tesle Elon Mask, nakon čega je bivša manekenka izašla uz burne ovacije. Za stručnjaka za govor tela DŽudi DŽejms, Melanijin izgled je bio samouveren izuzetno samouveren, za razliku od dosadašnjih pojavljivanja.

- Kada je počela da drži govore, Melanijih govor tela izgledao je ukočeno i nagriženo nevoljnošću i unutrašnjom anksioznošću. Danas ona ipak izgleda kao žena koja je konačno pronašla sopstveni glas zahvaljujući svojoj novoj knjizi i žena koja sada može da radi na sceni i da se poveže sa gomilom kao profesionalac.

DŽudi je takođe primetila kako je Melanija komandovala binom.

- NJen uvod Trampa na kraju govora pokazuje koliko ona sada već dobro može da radi sa masom. NJeno „A sada...“ su reči za koje zna da će izazvati uzbuđenje i iščekivanje publike i ona u tom trenutku savija kolena da ih izgovori pravo u mikrofon, produžavajući reč „sada“ pre nego što dozvoli pauzu od sedam sekundi da izazove još veće uzbuđenje gomile. Koristila je znak veze i prepoznavanja dok se okreće sa stidljivim osmehom kako bi mudro sugerisala da je uzbuđena što vidi svog muža na sceni kao i oni. Ovo se zove pametno vođenje publike, motivaciono ponašanje i predstava - ističe stručnjak za čitanje tela.

Međutim, kada su se Tramp i njegova supruga sreli na sceni, nešto se desilo i tokom njihovog pozdravljanja "izostao je sinhronicitet". Bar tako kaže ekspert, koji tvrdi da njihovi pokreti sugerišu da "svakom od njih nedostaju napredne veštine u čitanju misli onog drugog". Naime u prenosu može da se vidi kako se Tramp očigledno ponadao da će da poljubi svoju suprugu u usta, ali mu je Melanija na očigled svih okrenula obraz, zbog čega je sve na trenutak delovalo nezgrapno.

Iako su se pravili kao da se ništa nije dogodilo, kamere su sve zabiležile, a poljubac o kome se priča postao je viralan na društvenim mrežama.

Ipak, stručnjak smatra da je u njihov pozdrav bio uložen „veliki napor" kako bi se prikazala njihova međusobna "naklonosti i zajedništvo kao para".

- NJihovom zagrljaju su potrebni neki korektivni pokreti jer deluju nesigurni kada je u pitanju čitanje namernih gestova jedno drugog. Posle poljupca vidimo rituale „nevoljnosti“ koji sugerišu nevoljnost da se rastanu. On joj dugo šapuće na uvo i podiže osećaj "romantike" gledajući je nagnute glave i asimetričnim osmehom kako bi sugerisao poruku: "Ja sam srećnik" - komentariše stručnjak šta se zapravo krije iza nespretnog poljupca i zagrljaja.

Uz to, tvrdi stručnjak, Melanija izvodi i ritual "nespremnosti da se rastane" dok se sprema da ode, ali ostaje da ga drži za ruku, dok joj on uzvraća u zahvalnosti.

BloombergAdria.com

 

- Tramp deluje kao da želi da bliskost sa svojom ženom, ali što se statusa i signala samopouzdanja tiče, Melanija ima neverovatnu prednost nad Donaldom u ovom trenutku - ističe stručnjak.

Melanija, koja je nosila crno-belu haljinu sa životinjskim uzorkom zebre, govorila je svega pet minuta, ali je njen govor bio više fokusiran na viziju zemlje, a manje na politiku. Bio je to redak i zapanjujući potez bivše prve dame, koja je bila jasna u pogledu svog prezira prema politici.

Jednom je otišla je na Republikansku nacionalnu konvenciju, ali tamo nije govorila, niti je prisustvovala ni u jednoj predsedničkoj debati.

BloombergAdria.com

 

NJeno pojavljivanje na bini supruga deluje kao poseban adut dok se Tramp i Kamala Haris bore u, ako je sudeći prema anketama, mrtvoj trci za mesto predsednika SAD.

(Ona.rs/Daily Mail)