Izvor:Foto: V. Danilov

"DOŽIVOTNO ĆU PITI LEKOVE" Ivana je preživela pravu dramu

Izvor: Nportal

22.12.2021.

14:42

DA bolest ne pita za godine dokaz je i Ivana Peters koja je 2015. doživela srčani udar.

 Sreća u nesreći bila je što u tom trenutku pevačica nije bila sama, pa su joj ljudi koji su se zatekli u blizini pritekli u pomoć.

Dramatična scena odigrala se u zgradi RTS-a na Košutnjaku, kada je Ivana Peters nakon gostovanja u jednoj emisiji otišla u šminkernicu. Kada se požalila da joj nije dobro, kolege su ostale prisebne i pozvale Hitnu pomoć, a zatim su obavestili njenog supruga Aleksandra da joj je pozlilo.

U kratkom roku prebačena je u Klinički centar, a zahvaljujući munjevitoj intervenciji lekara, koji su je odmah odveli u operacionu salu, gde joj je ugrađen stent, Ivana Peters preživela je akutni infarkt.

Otkrila je svojevremeno da ima arteriosklerozu i da je dugo zanemarivala bolest.


Priznala je da ju je u životu držala pomisao na ćerku Saru, svest da je mala i da joj je majka potrebna, pa je odlučila da se bori. Srećom, pobedila je.

‒ Do kraja života moraću da pijem lekove pošto sam sada srčani bolesnik. Ali, nije problem. Ujutru rasporedim terapiju za taj dan i uzimam lekove po planu.

Umesto zaključka poručila je:

- Bavite se preventivom. Izvadite krv, počnite od toga. Ja, recimo, ne merim pritisak jer se toga plašim. Jednom su mi u bolnici izmerili i više niko nije smeo da mi priđe

Lekari bi trebalo da se edukuju kako da komuniciraju sa osobama koje se, kao ja, plaše belog mantila. Brinite o svom zdravlju pre nego što nastupe ozbiljne komplikacije. Mnogo toga se unapred može sprečiti.

(Hello)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".