Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Mikina Kuhinja
КОРЕ ЋЕ БИТИ ВАЗДУШАСТЕ: Трк за укусну гибаницу
18.01.2025.
11:32
МНОГИМА домаћицама не успе гибаница, а ово су неки разлози.
Потребно је да примените ове мале трикове како би гибаница била ваздушаста.
Ставите у већ загрејану рерну
Питребно је да загрејете рерну 220 степени пре него што почнете да припремате гибаницу.
BloombergAdria.com
Изаберите квалитетније коре
Одвојите око сат времена за припрему гибанице. Потрудите се да коре буду квалитетније, јер за добар укус потребно је да буду хрскаве и ваздушасте, а половина је у квалитету сира.
Коре држите ван фрижидера и остављате изложене
Пита ће имати гуменаст укус ако коре будете држали ван фрижидера. Обавезно их покријте влажном крпом како се не би осушиле.
Радите с влажним рукама
Када радите са корама потребно је да руке буду суве, такође немојте да користите ни превише брашна.
(Трпеза)