Извор:Фото: Танјуг/Александар Ћирић

Сачувајте свежину сира недељама и спречите да се убуђа

Извор: Нпортал

18.01.2025.

19:36

Колико пута вам се десило да сте купили комад сира, неретко и скупог, да бисте након неког времена схватили да је нејестив јер му се нахватала буђ? Наравно, то не важи за буђаве сиреве који су сјајни баш такви како им име каже – буђави.

Следећи пут кад купите парче сира, обратите пажњу на његово складиштење и примените генијални рецепт Марте Стјуарт, преноси 24седам.рс.

Дакле, папирни убрус добро натопите белим (алкохолним) винским сирћетом, оцедите вишак и њиме утапкајте сирће по свом сиру. Немојте да бринете, сир неће попримити арому сирћета. Потом га увијте у натопљен убрус и убаците у кесу са зип-затварачем или у пластичну кутију с поклопцем.

Савет плус је да сир не сечете након куповине јер ће да оксидира, већ га чувате у комаду и сечете непосредно пре конзумације.

Курир