Извор:Фото: Принтскрин/Друштвене мреже

ПОПЛАВЕ У БЕОГРАДУ: Надлежни на терену

Извор: Нпортал

29.12.2021.

07:52

ВЕЛИКЕ количнине падавине проузроковале су проблеме у насељима на левој обали Дунава, као и у деловима Батајнице.

Потешкоће су пар дана имали мештани Котежа, с обзиром на то да је Мировачка улица била потпљена. Проблем је саниран помоћу пумпе и цистерне које је обезбедила општина.

Позиви за помоћ стизали су са разних локација. У насељима преко Панчевачког моста може се видети велики број поплављених улица. 

Пошто нема канализације, општина и грађани су приморани да се до даљег сналазе у оваквим ситуацијама.

Претходног викенда започето је испумпавање воде из Мирочке улице у Котежу након што је дошло до пуцања водоводних цеви. Ситуација је сада под контролом. Чланови Добровољног ватрогасног друштва наставили су са акцијом испумпавања воде која је претила да продре у куће.

- Од 6. децембра јавили су нам се грађани у вези са проблемима потопљених улица - кажу за Новости у ГО Палилула - Звали су нас житељи Уздинске улице, Треће и Прве Сутјетске и Равничарске. Док не буде играђена канализација, ништа нам се не намеће као привремено решење за овакве ситуације.

Предсденик ГО Палила Мирослав Ивановић изашао је на терен и причао са мештанима.

- Између Општине и јавних предузећа постоји добра комуникација и сарадња, а они нам помажу у складу са својим надлежностима. У овом конкретном случаку помоћ смо имали и од Ватрогасне бригаде која је у оквиру своји расположивих снага помогла у црпљењу воде на појединим локацијама - наводе из ГО Палилула

Неке од критичних тачака, услед недостатка канализације, представљају улице Васе Поморишца, Трстеничка, Тењска, Равничарска, Бујановачка, и неколико улица у Котежу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".