Извор:ФОТО: Printscreen Youtube/ Recepttura

ИДЕАЛАН РУЧАК: Комбинација фашираних шницли и спанаћа

Извор: Нпортал

05.02.2025.

11:00

ФАШИРАНЕ шницле се често налазе на јеловнику многих породица.

Ове шницле се веома лако и брзо спремају, а уз њих можете да направите и спанаћ као прилог. Заједно чине идеалан ручак. 

Од намирница вам је потребно: 

За спанаћ:

- 500 гр спанаћа
- 1 главица црног лука
- 1 шаргарепа средња
- 3 чена белог лука
- 1 мала кашичица брашна
- 200 мл млека
- уље, со

Фаширане шницле:

- 400 гр млевеног мешаног меса
- 1 главица црног лука
- 3-4 чена белог лука
- црвена млевена паприка
- бибер, со
- 1 јаје

BloombergAdria.com

 

Припрема спанаћа:

За почетак је  потребно опрати и очистити петељке и ставити да се кува 2-3 минута. После тога га оцедити и исећи на дасци, исецкати ситно лук, а шаргарепу изрендати, па пропржити на уљу.

У лук и шаргарепу додати кашичицу брашна, спанаћ, млеко и издробљен бели лук. Посолити и оставити да се крчка 2-3 минута. Након тога панаћ је спреман за сервирање.

Како се спремају фаширане шницле?

У месо додати јаје, сецкани црни и издробљен бели лук, млевене паприке, бибер, со и све добро изједначити и покрити да мало месо упије мирисе. 

BloombergAdria.com

 

Потребно је рукама обликовати лоптице меса, па од њих правити мале шницле, и пржити у уљу да порумене. Ако се определите за здравију варијанту, можете их пећи у рерни на 220 степени, око 30 минута.

(Трпеза)