Извор:Фото: З. Кнежевић, Архива Новости, Јутјуб принтскрин Gordana Adamov

СВЕТИЛИ СЕ БРЕНИ: Певачица нестала након претње убиством

Извор: Нпортал

30.12.2021.

07:59

ОСАМДЕСЕТИХ година прошлог века фолк звезда Лепа Брена била је најпопуларнија певачица у тадашњој Југославији.

Многи су желели да је свргну са трона, а међу њима и њен бивши сарадник Милутин Поповић Захар. Након што се посвађао са Бреном и "Слатким грехом", те са њима прекинуо сарадњу, открио је певачицу Гордану Адамов која се на естради представљала као Лепа Лана.

BloombergAdria.com

Захар је хтео од ње да направи нову Лепу Брену, идеја је била да она засени Бренину популарност. Међутим, због једне непријатности морала је да напусти естраду.

- Те давне 1983. године снимила сам свој први албум "Ја сам Лана", а за то је најзаслужнији Милутин Поповић Захар, који ме је и открио. Он се посвађао са Лепом Бреном и "Слатким грехом", прекинуо сарадњу с њима, па је као пандан Лепој Брени открио мене, а надимак Лепа Лана наденуо ми је покојни Минимакс. После првог албума и успеха који сам доживела, повукла сам се са јавне сцене, а највећи разлог томе биле су отворене претње колеге који је рекао да ће убити и мене и моје дете ако не престанем да снимам албуме. Тај човек ми је отворено претио, а сада када се сретнемо, он је сав диван, чак ме и загрли. Једноставно, нисам трпела ауторитете, имам став и карактер који није могао да поднесе наређења. Све сам прекинула и отишла у Америку - рекла је једном приликом Гордана Адамов.

Иако су је сви упоређивали са Лепом Бреном и сматрали је њеном конкуренцијом, њих две су биле у одличним односима.

- Упознале смо се у једном хотелу, у коме је она започела своју каријеру и у то време била је оно што је народ у Србији волео, расна жена са свим атрибутима. Била је дивна и лепо смо се слагале. Нисам желела да ме пореде с њом, желела сам да будем другачија, била сам своја. Када се сретнемо, лепо се испричамо - испричала је Лана у једном интервјуу.

BloombergAdria.com

Лепа Лана издавала је албуме до 1995. године, а онда се поптуно повукла са естрадне сцене.

- Од 1996. године наступам и у Америци и у Србији. Радим са супругом који свира хармонику. Мој живот не би имао смисла када бих радила нешто што не волим - закључила је она.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".

#Лепа Лана #певачица Лепа Лана #Гордана Адамов #Лепа Брена #ВИП