Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Bokina kuhinja
ПИЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ НА ЛОВАЧКИ НАЧИН: Топе се у устима!
09.02.2025.
15:15
ПИЛЕТИНА на ловачки начин један је од насочнијих начина спремања.
Овако спремљена пилетина се може служити уз прилог по жељи кромпир, њоке или нешто слично:
BloombergAdria.com
НАЧИН СПРЕМАЊА:
За почетак је потребно исећи пилеће бело месо изрезати на тање одреске, посолити и побиберити, па их пржити на јако у тигању са мало уља. После тога га извадити, а на истом уљу пржити лук који је ситно исецкан. Када завршите са динсањем лука, додајте исечене печурке на листиће. Промешати и пустити да печурке пусту своју течност.
Додати зачине, прстохват уситњеног першиновог листа, пилећу супу, па оставити још да кува. Тада у сос вратити месо па поклопљено динстати, још 15 минута.
Да би сос био гушћи додајте брашно, киселу павлаке, сенф и воде. Пустити да прокува неколико минута и послужити уз прилог по жељи.
(Трпеза)