Извор:Фото: Профимедиа

ЈЕЗИВО: Последња порука славног музичара пре самоубиства

Извор: Нпортал

31.12.2021.

16:39

АВИЋИЈЕВИ обожаватељи били су скрхани када је шведски ди џеј 20. априла 2018. себи одузео живот.

Његови последњи записи у дневнику, написани пре самоубиства, биће објављени у предстојећој књизи Мåнса Мосессона "Тим - Службена биографија Авиција".

Књига ће бити објављена 18. јануара и у њој ће бити детаљно описани ментално здравље и проблеми с којима се Авићи суочавао због злоупотребе опојних дрога и алкохола.

BloombergAdria.com

Авићи, чије је право име било Тим Берглинг, умро је у Мусцату, у Оману, када је имао 28 година.

- Тешко сам прихватио то да не смем да пијем, иако су сви лекари сугерисали да причекам бар годину пре него што уопште попијем пиво - написао је Авићи у свом дневнику.

- Наравно, нисам слушао већину лекара, слушао сам пар који су рекли да је у реду понекад пити ако будем опрезан. Био сам неупућен и наиван и обилазио сам свет на бескрајној турнеји - јер кад једном завршите, погодите шта? - наставио је.

- Почињете изнова. Ти дани у болници били су дани с најмање стреса којих се сећам у протеклих шест година, то су били моји прави одмори, колико год то звучало депресивно - додао је.

BloombergAdria.com

- Било је то велико олакшање с обзиром на луди распоред који сам до тог тренутка држао - написао је Авићи.

О свом новооткривеном просветљењу написао је у свом дневнику:

- Осећам се као да сам у новом заданом начину постојања који је врло нов и помало застрашујући. Осећао сам се као да су страхови последњих неколико дана изазвали пустош у мени, али сећам се савета да се усредсредим на своје дисање - написао је он.

Само дан пре његове смрти познаник којег је Авићи упознао на свом путовању у Оман контактирао је његовог оца јер је био забринут због његових медитација. Пријатељ је објаснио да не једе, нити говори.

BloombergAdria.com

Иста особа је касније назвала Авићијевог оца како би га обавестила о самоубиству његовог сина.

- Избацивање душе је последња повезаност, пре него што се поново покрене! - последња је порука коју је Авићи написао у свом дневнику.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".