Извор:Фото: Shutterstock

ЈУГОСЛАВИЈА ОДРАСЛА НА ЊИМА: Рецепт за најмекше прженице

Извор: Нпортал

25.02.2025.

10:14

ЈУГОСЛОВЕНСКЕ домаћице су често припремале укућанима прженице јер су јефтине, а укусне.

Ако код куће имате бајат хлеб искористите га на најбољи могући начин и направите прженице.  Прженице се праве од 4 састојка и то оних најјефтинијих, а данас постоје рецепти да можете да их направите слане или слатке.

Само додајте шећер, цимет или неки други састојак и направите слатке. Служите за доручак или вечеру, али и за ручак уз нпр. спанаћ. 

Састојци:

  • 2-3 јајета
  • мало млека
  • бајат хлеб
  • уље

Припрема:

Умутите јаја и мало их посолите, па у ту смесу сипајте млеко. Хлеб исеците на кришке, па умочите у добијену смесу. Пржите на мало загрејаног уља и стављајте на убрус да се оцеде од уља. 

(Информер)