Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja
БУНДЕВА И ОРАСИ: Посна пита чији укус нећете заборавити
28.02.2025.
14:53
ВАСКРШЊИ пост почиње следеће недеље, тачније од понедељака. Тако да је ово прави тренутак да се спреме рецепти за посне дане.
Љубитељима слаткиша ће можда бити најтеже, али не морају да брину. Ту је низ посних рецепата који ће вас одушевити. Пита са бундевом и орасима је лагана посна пита. Укућани ће бити одушељени овом здравом посластицом која се брзо и лако прави.
Потребно је:
- 800 г танких кора
- килограм бундеве
- две кесице ванилин-шећера
- кашичица цимета
- 200 г ораха
- шоља шећера
- сунцокретово уље
Припрема:
За почетак, потребно је да рерну загрејте на 180 степени. У међувремену очистите бундеву, па је изрендајте и ставите у шерпу. Додајте шећер и три кашике уља. На умереној температури мешајте, све док бундева не омекша.Онда скините са ватре па умешајте млевене орахе, цимет и ванилин шећер. Важно је да се сви састојци лепо сједине. Прву кору премажите мешавином воде и уљаи прекријте другом кором. Онда опет премажите уљем па ставите трећу кору и распоредите фил. Затим заролајте и пребаците у плех. Поступак је потребно понављати све док не потроши фил. Пита се пече око пола сата, у претходно загрејаној рерни на 180 степени. Пријатно!
BloombergAdria.com
(Трпеза)