Извор:Фото: Профимедиа

ТУГА: Преминуо познати водитељ

Извор: Нпортал

03.01.2022.

22:46

ИГОР Богданов који се са братом близанцем Гришком прославио у француским медијима, преминуо је данас у 72. години живота, само шест дана након смрти свог брата. Био је заражен корона вирусом.

Француски канал BFMTV објавио је да је Игор Богданоф преминуо окружен децом и породицом. Био је хоспитализован недељу дана због корона вируса. Ни Игор ни Гришка нису били вакцинисани.
Гришка Богданоф је преминуо у париској болници 29. децембра.

BloombergAdria.com

 

Браћа су радила на француској телевизији од касних седамдесетих година, где су водили научнофантастичне емисије. Њихове псеудонаучне изјаве су често изазивале критике научне заједнице.

Крајем 1990-их браћа су одбранила докторске дисертације. Међутим, 2010. године француски национални комитет за научна истраживања у области математике и теоријске физике изјавио је да њихов рад нема научну вредност.

BloombergAdria.com

 

Браћа су због свог изгледа и пластичних операција постали популарни мим на интернету. Корисници друштвених мрежа су их често представљали као владаре света из сенке, због чијих одлука падају владе и вредности криптовалута.

BloombergAdria.com

 

Права имена браће су Игор Јурјевич и Григориј Јурјевич Остасенко-Богданов. Њихов отац је руски уметник татарског порекла Јуриј Михајлович Остасенко-Богданов (1928-2012), унук официра Бориса Богданова, који је погинуо током Октобарске револуције. Током Другог светског рата, 13-годишњи Јуриј Богданов је завршио на окупираној територији и депортован је на принудни рад у Немачку. Одатле је успео да пређе у Шпанију, а после рата је остао у Француској.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".