Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Lako je kuvati

ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Користе се оне из туршије!

Извор: Нпортал

19.03.2025.

15:01

ПОСНИ дани трају све до Васкрса, а домаћицама које нису навикле да спремају посна јела може да понестане идеја.

Паприке пуњене пасуљем су веома здраво, али и калорично јело. Могу бити главно јело спремљено на славама, али се могу спремати и сваки дан. За ово укусно посно јело потребно је:

  • 500 г куваног пасуља 
  • 4 главице црног лука
  • 8 комада бабуре из туршије
  • 50 мл уља
  • со
  • бибер
  • 1 кашичица сушене мирођије

Припрема:

Рерну загрејте на 100 степени. На уљу продинстајте кувани пасуљ са црним луком и зачинима. Бабуре из туршије пуните припремљеном смесом. Остатак пасуља ставите на дно ватросталне посуде. Преко поређајте паприке, па запеците 20 минута, у рерни загрејаној на 100 степени. Пријатно!

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)