Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Lako je kuvati
БОГАТА ВИТАМИНИМА: Посна пита са печуркама
21.03.2025.
14:58
СЛЕДЕЋЕ недеље ћемо се наћи на средини Великог поста, који је најдужи и трајаће све до Васкрса, односно 19. априла.
Посна пита са печуркам се једноставно прави. Веома је сочна, а укус невероватан. Брзо се спрема и идеална је за доручак и лагану вечеру. Богата је витаминима јер садржи у себи пролећне намирнице попут спанаћа и празилука.
Потребно је:
- готове танке коре
- 1 већи празилук
- 300 г шампињона
- 100 г спанаћа
- 3 чена белог лука
- суви зачин
- бибер по жељи
- 2 кашике ајвара
- уље
Начин припреме:
За почетак је потребно да загрејете рерну на 200 степени. Празилук исецкајте на ситно, па га динсајте на уљу, затим додајте сечене шампињоне. После тога додајте барен и исечен спанаћ. Када се сједини са печуркама. додајте исецкан бели лук и суви биљни зачин. Коре премажите надевом и увијте у ролат. Поређајте у плех обложен пек папиром, па поспите сусамом. Исеците мало ролнице и пеците 50 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Пријатно!
BloombergAdria.com
(Трпеза)