Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Lako je kuvati

БОГАТА ВИТАМИНИМА: Посна пита са печуркама

Извор: Нпортал

21.03.2025.

14:58

СЛЕДЕЋЕ недеље ћемо се наћи на средини Великог поста, који је најдужи и трајаће све до Васкрса, односно 19. априла.

Посна пита са печуркам се једноставно прави. Веома је сочна, а укус невероватан. Брзо се спрема и идеална је за доручак и лагану вечеру. Богата је витаминима јер садржи у себи пролећне намирнице попут спанаћа и празилука. 

Потребно је: 

  • готове танке коре
  • 1 већи празилук
  • 300 г шампињона
  • 100 г спанаћа
  • 3 чена белог лука
  • суви зачин
  • бибер по жељи 
  • 2 кашике ајвара
  • уље

Начин припреме:

За почетак је потребно да загрејете рерну на 200 степени. Празилук исецкајте на ситно, па га динсајте на уљу, затим додајте сечене шампињоне. После тога додајте барен и исечен спанаћ. Када се сједини са печуркама. додајте исецкан бели лук и суви биљни зачин. Коре премажите надевом и увијте у ролат. Поређајте у плех обложен пек папиром, па поспите сусамом. Исеците мало ролнице и пеците 50 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Пријатно!

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)