Извор:Фото: АТА имагес, Инстаграм принтскрин/karleusastar

ЕВО КО ЈЕ ДЕДА ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Био у логору, играо шах...

Извор: Нпортал

04.01.2022.

20:11

ПОПУЛАРНА певачица Јелена Карлеуша, често говори о својој породици и коренима чија је наследница. Она је сада одлучила да на свом Инстаграм профилу подели фотографију свог деде Павла Карлеуше из млађих дана, са којим се поноси.

Наиме, њен деда је имао јако тежак живот, будући да је био у логору, а певачица је пожелела да сви знамо шта га је задесило.

Она је поносна на свог деду, а ево шта је све написала о њему:

BloombergAdria.com

 

- Мој деда Павле Карлеуша, 1938. године, као капетан војске Краљевине Југославије. Провео је три године у немачком логору из ког је изашао жив са само 38 килограма. Мало после завршетка рата, комунистички режим послао га је на Голи оток где је провео 5 година након чега су га помиловали и он се вратио у Београд. У свом сведочењу о мучењу које је доживео, за немачки конц логор рекао је да је у поређењу са Голим отоком - то била ваздушна бања. Умро је 1975. године у 62. години, три године пре него што сам се ја родила. Био је познат и по томе да је био врхунски шахиста и играо симултанке са највећим шаховским велемајсторима тог времена - написала је певачица уз фотографију деде.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".