Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Aurora Recepti

ПОСНА ШТРУДЛА СА ОРАСИМА: Тесто меко као душа

Извор: Нпортал

08.04.2025.

13:18

ШТРУДЛА са орасима биће права посластица за оне који обожавају слаткише.

Ускоро ће да се заврши велики Васкршњи пост, тачније 19. априла на Васкрс. Време поста је време праштања и изазова. Велики је био изазов за домаћице када је реч о спремању посне хране. Данас на вашој трпези можете наћи укусну штрудлу од ораса која је посна. 

За тесто:

  • 500 мл млаке воде
  • 5 кашика шећера
  • 1 кашика сувог квасца
  • 200 мл уља
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 2 прстохвата соли
  • 1100 г брашна

За фил:

  • 500 г ораха
  • 5 кашика шећера
  • 1 ванилин шећер

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Кашику сувог квасца и 5 кашика шећера ставите у млаку воду. За 5 минута додајте уље, прашак за пециво, со и брашно. Замесите тесто, па га оставите да надође. Онда га поделите на 4 дела. Оклагијом развуците, па премажите и увијте штрудлу. Орахе натопите у води. Додајте шећере и све закувајте док се шећер не отопи. Фил мажите преко теста па уролајте. Пеците штрудлу у рерни загрејаној на 200 степени, све док не порумени.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)