Извор:Фото: Схуттерстоцк
ПИТА СА ВИШЊАМА: Сочна посластица која се топи у устима
15.04.2025.
22:28
СА СОЧНИМ филом и хрскавим корама, најбоље одмах ставите дуплу меру
Састојци:
- 500 г кора за питу
- 1 кг вишања
- 300 мл мешавине уља и киселе воде
- 1 кесица ванилиног шећера
- пшенични гриз и кристал шећер
Припрема:
Рерну загрејте на 250 степени. Одвојите по три коре. Прву попрскајте мешавином уља и киселе воде, па је поспите шећером. Поновите и за другу и трећу кору. На крају треће коре нанесите очишћене вишње, па сипајте 2 кашике шећера, мало ванилиног шећера и 3 кашике гриза. Увијте у облик ролата и ставите у плех обложен пек папиром. Прелијте мешавином уља и киселе воде, па поспите шећером. Пеците питу у рерни загрејаној на 250 степени, па кад крене да румени смањите на 200 степени. Пеците око 20 ак минута. Исеците и поспите прах шећером. Пријатно!
(Ало)