Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Domaći Recepti
ИДЕАЛНЕ УЗ ЈОГУРТ: Премекане кифлице са сиром
24.04.2025.
14:43
ПЕЦИВА су одувек била омиљени део менија. Домаћице су увек спремне да спреме неку одличну слану или слатку посластицу од теста.
Премекане кифлице са сиром су одличне за доручак уз чашу јогурта или као ужина. Врло лако и брзо се спремају. Потребно је мало састојака.
За тесто:
- 1 кг меког белог брашна
- 2 кашичице соли
- 1 коцка свежег квасца
- 2 кашичице шећера
- 500 мл млека
- 150 мл уља
- 2 јаја
За фил:
- 500 г сира
- 1 јаје
Додатно:
- 1 жуманце
- 1 кашика млека
- 250 г маргарина
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Виљушком изгњечите сир, па додајте јаје. Размутите квасац са шећером и брашном, у мало млека. Оставите да се активира. У једну посуду ставите просејано брашно, со, квасац, јаја, уље и млеко и замесите глатко тесто. Покријте и оставите око пола сата да нарасте. Затим премесите тесто, па га поделите на два дела, а онда њих на пет лоптица. Сваку лоптицу развуците оклагијом на дебљину од неколико мм, а круг на осам делова-троуглова. Нанесите кашичицу фила на шири део троугла, па преклопите са два суседна краја и умотајте ка врху. Онда ивице савијте ка унутра. Пребаците кифлице у плех обложен пек папиром, па их премажите мешавином жуманца и млека. Изрендајте преко маргарин. Оставите на шпорету да нарасту. Пеците 20 ак минута, у рерни загрејаној на 180 степени.
BloombergAdria.com BloombergAdria.com
(Трпеза)