Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Mikina Kuhinja
СЕЉАЧКА ГИБАНИЦА: Топи се у устима због кајмака и сира
29.04.2025.
10:10
ПИТЕ и гибанице одувек су биле омиљене у нашем народу.
Најлепше је доручковати топлу гибаницу коју спреми мајка или бака. Гибанице док су свеже преукусне су уз јогурт или кисело млеко. Врло брзо се спремају, а укус је невероватан.
Потребно је:
- паковање готових кора
- 400 г младог сира
- 4 кашике старог кајмака
- 5 јаја
- 2 кашике масти
- 1 шоља млека
- пола кашичице соли
- мало уља
- једно жуманце
Припрема:
Рерну загрејте на 250 степени. У једној посуди помешајте јаја, кајмак, измрвљени сир, маст,млеко и со. Плех обложите пек папиром, па у њега наизменично ређајте коре и припремљену смесу. Кору премажите умућеним жуманцетм.Пеците око сат времена, у рерни загрејаној на 250 степени. Прекријте гибаницу влажном крпом.
BloombergAdria.com
(Трпеза)