Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Mikina Kuhinja

СЕЉАЧКА ГИБАНИЦА: Топи се у устима због кајмака и сира

Извор: Нпортал

29.04.2025.

10:10

ПИТЕ и гибанице одувек су биле омиљене у нашем народу.

Најлепше је доручковати топлу гибаницу коју спреми мајка или бака. Гибанице док су свеже преукусне су уз јогурт или кисело млеко. Врло брзо се спремају, а укус је невероватан. 

Потребно је: 

  • паковање готових кора
  • 400 г младог сира
  • 4 кашике старог кајмака 
  • 5 јаја
  • 2 кашике масти
  • 1 шоља млека
  • пола кашичице соли
  • мало уља
  • једно жуманце

Припрема:

Рерну загрејте на 250 степени. У једној посуди помешајте јаја, кајмак, измрвљени сир, маст,млеко и со. Плех обложите пек папиром, па у њега наизменично ређајте коре и припремљену смесу. Кору премажите умућеним жуманцетм.Пеците око сат времена, у рерни загрејаној на 250 степени. Прекријте гибаницу влажном крпом.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)