Извор:Фото: Shutterstock
НЕОДОЉИВО КРЕМАСТ: Како спремити најукуснији пире
30.04.2025.
14:16
ПИРЕ кромпир је идеалан прилог за свако јело. Најчешће се спрема уз ћуфте, бело месо са четири врсте сира, батак, гулаш, пуњену паприку...
Многи се питају како да пире кромир буде савршено кремаст. Потребно јр само да уложите много љубави и следите упуства:
Потребно је:
- 800 г белог кромпира
- 40 г маслаца
- 50 мл млека
- со
- суви биљни зачин
Припрема:
Потребно је да кромпир исечете на коцкице и кувате око 20 минута после кључања. После тога додајте маслац и изгњечите кромпир. Додајте млеко, со и суви биљни зачин. Потребно је мутити миксером док се не добије фина, глатка смеса.
BloombergAdria.com