Извор:Фото: Shutterstock
ПИКАНТНА РЕБАРЦА: Савршена за недељни ручак
04.05.2025.
14:53
СВИЊСКО месо је најтраженије на Балкану. Без његане могу да прођу прославе и празници.
Гости ће увек тражити добар комад укусне свињетине. Ребарца су дефинитивно најсочније део свиње. За пикантна ребарца потребно је:
- 1 кг свињских ребара
- 2 кашике димљене паприке
- 1 кашичица чили праха
- 3 кашике кечапа
- 1 кашика меда
- 2 чена белог лука (ситно исецкана)
- со, бибер по укусу
- 2 кашике уља
Припрема:
Ребарца оперите и посушите. У чинији помешајте кечап, мед, бели лук, димљену паприку, чили, уље, со и бибер. Утрљајте маринаду у ребарца и оставите их да одстоје најмање 2 сата, идеално преко ноћи. Пеците их на средње јакој ватри на роштиљу, повремено окрећући и премазујући остатком маринаде, док не добију тамну корицу и не омекшају.
BloombergAdria.com
(Трпеза)