Извор:Фото: Shutterstock

ПИКАНТНА РЕБАРЦА: Савршена за недељни ручак

Извор: Нпортал

04.05.2025.

14:53

СВИЊСКО месо је најтраженије на Балкану. Без његане могу да прођу прославе и празници.

Гости ће увек тражити добар комад укусне свињетине. Ребарца су дефинитивно најсочније део свиње. За пикантна ребарца потребно је: 

  • 1 кг свињских ребара
  • 2 кашике димљене паприке
  • 1 кашичица чили праха
  • 3 кашике кечапа
  • 1 кашика меда
  • 2 чена белог лука (ситно исецкана)
  • со, бибер по укусу
  • 2 кашике уља

Припрема:

Ребарца оперите и посушите. У чинији помешајте кечап, мед, бели лук, димљену паприку, чили, уље, со и бибер. Утрљајте маринаду у ребарца и оставите их да одстоје најмање 2 сата, идеално преко ноћи. Пеците их на средње јакој ватри на роштиљу, повремено окрећући и премазујући остатком маринаде, док не добију тамну корицу и не омекшају.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)