Извор:Фото: Профимедиа

ОСВЕЖАВАЈУЋИ ДЕСЕРТ: Рецепт за чизкејк који ће вас ОДУШЕВИТИ

Извор: Нпортал

19.05.2025.

18:39

СОЧАН и сладак, узећете парче више.

Потребно вам је:

За кору:

  • 300 г млевеног кекса
  • 100 мл сока од наранџе
  • 125 г маслаца
  • 150 г кекса са поморанџом

За бели фил:

  • 500 г несланог сира за колаче
  • 500 г слатке павлаке 
  • кесица желатина
  • кесица крем фикса
  • 250 г прах шећера
  • 2 поморанџе 

За воћни фил:

BloombergAdria.com

 

Припрема:

Млевени кекс помешајте са соком од наранџе и маслацем. На дно калупа за торте излијте смесу. Исеците кекс на половине па га распоредите по ободима калупа. Слатку павлаку умутите са кремфиксом. Засебно умутите сир са шећером у праху. Спојите обоје, а једну кесицу желатина прелијте са 4 кашике хладне воде и пустите 10 минута да набубри. Желатин загрејте до тачке кључања па сипајте у смесу са слатком павлаком и сиром. Потом све добро промешајте. Две ољуштене и очишћене поморанџе сеците на ситне коцке па добро промешајте.Преко коре од кекса равномерно распоредите бели фил. Две поморанџе огулите и исеците на коцке па ставите у шерпу и сипајте 2дл воде и 5 кашике шећера. Пустите да проври око 10-15 минута, па кашиком испасирајте поморанџе. Пудинг од ваниле размутите у 1дл воде па додајте у воће и добро промешајте. Пустите сат времена да се прохлади. Преко белог фила распоредите прохлађен фил. У фрижидеру оставите чизкејк бар 3 сата пре служења. Колач декоришите отопљеном чоколадом.

Пријатно!

(Ало)