Извор:Фото: Shutterstock

ЈЕДНОСТАВНО НЕОДОЉИВЕ: Рецепт за најмекше баварске кифле

Извор: Нпортал

20.05.2025.

16:14

МИРИС топлих, домаћих баварских кифли незамењив је и буди најлепше успомене из детињства или путовања.

Ове слане, румене посластице са хрскавом корицом и меканом средином идеалне су за доручак, ужину или као прилог уз чорбе и пива. Иако се традиционално припремају уз дужи процес, постоји брза верзија рецепта која ће вас потпуно одушевити.

Тесто је готово за свега 15 минута, без чекања да нарасте – што значи да су кифле спремне за печење готово одмах! Савршен су избор када вам гости долазе ненајављено или кад једноставно немате времена, а желите нешто домаће и укусно.

Састојци за тесто:

BloombergAdria.com

 

За потапање:

  • 1 л воде
  • 3 кашике соде бикарбоне

За посипање:

  • крупна со или сусам (по жељи)

Припрема:

У великој посуди сједините суве састојке – брашно, прашак за пециво, со и шећер.
Додајте јогурт, уље и јаје, па замесите глатко тесто. Ако је превише лепљиво, додајте још мало брашна.
Одмах обликујте кифлице или мале переце – можете их увити или правити класичне штапиће.
У међувремену у шерпи загрејте воду до кључања, па додајте соду бикарбону. Лагано спуштајте кифле у раствор и кувајте по 30 секунди са сваке стране, па вадите и ређајте на папир за печење.
Поспите крупном сољу или сусамом и пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 20 минута, док не порумене.

(Еспресо)