Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Domaći Recepti

КИФЛИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Неодољиве и меке

Извор: Нпортал

22.05.2025.

09:46

КИФЛИЦЕ су омиљено тесто у породицама.

Многи их спремају у слатким и сланим варијантаа, а кифлице са чварцима су нешто посебно, просто ћете их обожавати. 

  • 20 г свежег квасца
  • 2 кашике шећера
  • 4 дл млека
  • 3 дл неутралне павлаке (павлака за кување)
  • 1 кашика соли
  • 1 кашика масти
  • 1 кг белог брашна, тип 400 

За премазивање теста:

  • 300 г чварака
  • 100 г масти
  • 1/2 кашичице млевеног бибера 

Припрема:

BloombergAdria.com

 

Рерну загрејте на 200 степени. Квасац размутите са шећером у мало млека. Пустите да се квасац активира. Додајте брашно, па додајте со и све лепо сједините. Направите удубљење, додајте квасац  и преостале састојке. Пустите да тесто нарасте. Чварке самељите. У једној посуди сједините чварке, маст и бибер.На побрашњеној радној површини раваљајте тесто на око 5 мм дебљине, па га премажите смесом од чварака и преклопите. Одвојите са стране 3 кашике чварака, па понављајте поступак док не утрошите сав материјал. Оставите тесто 10 ак минута да одмори. Онда га развијте у правоугаоик, премажите смесом од масти чварака и сеците на троуглове. Увијте кифлице, па их премажите умућеним јајетом, поспите семенкама и морском сољу. Пустите да одморе 15 до 20 минута. Пеците док не порумене, у рерни загрејаној на 200 степени.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)