Извор:Фото: Петар Милошевић

ДВЕ ГОДИНЕ ОД СМРТИ: Неда Арнерић покушавала да се убије

Извор: Нпортал

10.01.2022.

22:29

ЛЕГЕНДАРНА глумица Неда Арнерић преминула је 10. јануара 2020. године, у свом дому за трпезаријским столом, а пронашао ју је њен брат када је позвао бравара јер се глумица није јављала на телефон.

Пронашли су мртву Неду како лежи на столу.

BloombergAdria.com

Глумица је рођена 15. јула 1953. године у Књажевцу, а њен први филм "Сан" из давне 1996. године је од Неде направио праву звезду тадашње Југославије. Једне од запаженијих улога у Нединој каријери јесу улоге у филмовима "Вишња на Ташмајдану", "Ужичка република", "Сутјеска", "Варљиво лето '68", "Исправи се, Делфина" и многи други.

BloombergAdria.com

 

Глумица је била добитница "Златне арене" на Филмском фестивалу 1998. године у Пули за улогу у филму "Халоа - Празник курви".

Неда је током свог живота била удата за Дејана Караклајића, глумца Радета Марковића и лекара Милорада Мештеровића, који је преминуо пре пар година након дуге и тешке болести, а он је увек био њена подршка.

Подсетимо, Неда је два пута покушала да се убије. Једном када је у фебруару 2019. године попила шаку таблета, а други пут када је пре пар година скочила са терасе и тако пала на лимени крову, што је она оштро демантовала, говорећи да је пала док је ширила веш. Поред тога имала је жељу да отпутује у Индију и осети аскетски живот, а признала је да се борила са депресијом који је успела да победи уз помоћ супруга.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".