Извор:Фото: Танјуг/АП

ПРОЛЕТЕШЕ ГОДИНЕ Знате ли ко је момак који је био уз Нолета?

Извор: Нпортал

11.01.2022.

17:25

НОВАК Ђоковић је тренирао у Мелбурну после драматичних дана након којих је његов случај завршио на суду. У понедељак увече је изашао на терен Род Лејвер Арене, а у уторак је одрадио први прави тренинг откако је стигао у Аустралију.

Сама појава Ђоковића изазива пуно пажње, а иако је тренинг био затворен за присуство медија, присутни фотографи су направили занимљиве фотографије.

BloombergAdria.com

Ипак, славу им је овог пута украо млади тенисер који је послужио Новаку као тренинг партнер.

У питању је осамнаестогодишњи Аустралијанац Џејмс Мекејб.

BloombergAdria.com

Он је на друштвеној мрежи Инстаграм објавио две фотографије. Прва је настала током тренинга са Ђоковићем, а друга је стара девет година.

На истом месту 2013. године Џејмс је стајао поред Новака Ђоковића и то пред почетак његовог меча у полуфиналу Аустралијан опена против Давида Ферера.

Фотографије које је Мекејб објавио брзо су се прошириле друштвеним мрежама и подељене су у великим количинама.

Новак је те године почистио Шпанца препустивши му само пет гемова у три сета, а касније је стигао и до нове титуле. Сада је пред њим тежак посао, али упркос свим чињеницама, српски тенисер је први фаворит за освајање гренд слема у Аустралији.

BloombergAdria.com

Подсетимо, Ђоковић је 4. јануара кренуо на пут. Дан касније, преко Дубаија је стигао у Мелбурн, а тада је почела његова драма.

Ђоковић је прошао неколико саслушања и смештен је у притвор на аеродрому у Мелбурну. Тим поводом се огласио отац Срђан Ђоковић који је најавио окупљана у одбрану Новака.

BloombergAdria.com

Малтретирање Ђоковића се наставило и после аеродрома, пошто је смештен у хотел у коме није добијао ни редовно храну. Новак се први пут огласио на бадње вече.

Срби из Аустралије су се окупљали испред хотела у коме је смештен Новак и сваки дан му пружали гласну подршку, а у понедељак, 10. јануара, Суд је одлучио да Ђоковићу дозволи слободно кретање у Мелбурну.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".