Извор:Фото: Shutterstock

СОЧНИ СВИЊСКИ ВРАТ: Гурмански специјалитет који ћете волети

Извор: Нпортал

12.06.2025.

10:10

СВИЊСКО месо је неизоставан део наше традиције. Спремамо га скоро свакодневно, служи се на прославама. Многи се питају како оно да буде сочно и меко.

Месо спремљено на овакав начин ћете обожавати. 

  • 800 г свињског врата (у шницлама)
  • 200 мл тамног пива
  • 2 кашике сенфа
  • 1 кашика меда
  • 2 чена белог лука (ситно исецкана)
  • со, бибер по укусу
  • 1 кашичица млевене паприке
  • 2 кашике уља

Припрема:

Шницле свињског врата ставите у чинију и прелијте маринадом од пива, сенфа, меда, белог лука, уља, соли, бибера и паприке. Добро промешајте, покријте и оставите у фрижидеру најмање 3 сата, а идеално преко ноћи. Пеците месо на добро загрејаном роштиљу, по 5–6 минута са сваке стране, док не порумени и омекша.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)