Извор:Фото: З. Кнежевић/Јутјуб принтскрин/ZELJKO JOKSIMOVIC

У СЕБИ НОСИО ТАМУ: Марић о лику Томе - неузвраћене љубави

Извор: Нпортал

12.01.2022.

19:50

ТРЕНУТНО један од најпопуларнијиг глумаца, Милан Марић, одлучио је да открије непознате детаље из свог живота. Он је признао да није ни слутио да ће му се живот једног дана укрстити са чувеним боемом Томом Здравковићем и да ће управо његов лик тумачити на филму.

- Имао сам непуних годину дана када је Тома преминуо 1991. године. Знао сам његове песме из разних излазака по кафанама и са славља. Док сам био у пубертету, волео сам да слушам његове песме, али ме нису тада занимале догодовштине из Томиног живота. Његови хитови били су саставни део кафанског репертоара или рођендана, као и дочека Нове године и слава. Уз његове песме сви смо проживљавали личне патње због неузвраћених љубави - рекао је глумац за наведени портал. 

BloombergAdria.com

 

Он је на самом почетку снимања схватио да мора да се помучи због овог глумачког изазова:

- Покушао сам да пронађем неке своје емоције слушајући Томине песме. Анализирао сам текстове, јер је он ту био најискренији и највише је давао себе. Живео је боемским животом. Седео је са пријатељима у кафани до шест ујутру, а после тога је сам одлазио кући. Носио је у себи неку чудну таму, па сам зато решио да његовом лику приђем са друге стране, не кроз интервјуе и легенде - каже Милан.

У време када је Тома Здравковић преминуо, Милан је тек започињао свој живот. Није ни слутио да ће му се живот једног дана укрстити са овим легендарним певачем.

- Рођен сам у Београду, а одрастао на Миријеву. Тамо сам уписао Основну школу "Деспот Стефан Лазаревић", у коју сам ишао све до седмог разреда. Тада сам се са родитељима и браћом преселио на Баново брдо, па сам школовање наставио у ОШ "Филип Кљајић". Омиљени предмети у школи су ми били српски, математика, географија и историја. Нисам био проблематичан ђак, али сам више волео да будем у дворишту и да се играм са другарима него да седим и да учим - испричао је глумац.

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".