Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Moja Kuhinja Tanja
ПАЛАЧИНКЕ СА ЈАБУКОМ И ЦИМЕТОМ: Укус који се памти
15.06.2025.
12:09
ПАЛАЧИНКЕ су традиционалма посластица, без ње не може да прође викенд.
Могу се правити и у сланој варијанти, а ове слатке са јабуком и циметом ће вас одушевити.
Потребно је:
- 2 јаја
- 250 г брашна
- 200 мл млека
- 300 мл газиране воде
- 1 кашичица соли
За фил:
Припрема:
Умутите све састојке за палачинке и пустите да одстоји 30 минута. У тигању отопите путер, шећер, ванилин шећер, цимет и мускатни орах са две кашике воде. Додајте ољуштене и на коцкице исечене јабуке и сок од лимуна. Кувајте на средње јакој ватри док не омекшају, уз непрестано мешање. Испеците палачинке и нафилујте смесом од јабука.
Препорука:
Преко палачинки можете ставити мало умућене слатке павлаке или куглу сладоледа од ваниле.
BloombergAdria.com
(Трпеза)