Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Moja Kuhinja Tanja

ПАЛАЧИНКЕ СА ЈАБУКОМ И ЦИМЕТОМ: Укус који се памти

Извор: Нпортал

15.06.2025.

12:09

ПАЛАЧИНКЕ су традиционалма посластица, без ње не може да прође викенд.

Могу се правити и у сланој варијанти, а ове слатке са јабуком и циметом ће вас одушевити. 

Потребно је: 

  • 2 јаја
  • 250 г брашна
  • 200 мл млека
  • 300 мл газиране воде
  • 1 кашичица соли

За фил:

Припрема:

Умутите све састојке за палачинке и пустите да одстоји 30 минута. У тигању отопите путер, шећер, ванилин шећер, цимет и мускатни орах са две кашике воде. Додајте ољуштене и на коцкице исечене јабуке и сок од лимуна. Кувајте на средње јакој ватри док не омекшају, уз непрестано мешање. Испеците палачинке и нафилујте смесом од јабука.

Препорука:

Преко палачинки можете ставити мало умућене слатке павлаке или куглу сладоледа од ваниле.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)