Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/My Kitchen Official

ДУНАВСКИ ПАПРИКАШ: Идеалан за почетак поста

Извор: Нпортал

17.06.2025.

16:21

ПРАВА чар овог дунавског паприкаша је у шарану који се кува у вину.

Рибљи специјалитет ће обожавати и они који до сада нису волели рибу. 

Потребно је:

BloombergAdria.com

 

Припрема:

Рибу исеците на комаде, попрскајте винским сирћетом и оставите да стоји пола сата. На уљу пропржите лук исечен на ребарца, додајте паприку, сецкан целеров лист, па налијте вином и соком од парадајза и кувајте док поврће скроз не омекша. Кувани сос процедите у другу шерпу, додајте рибу коју сте претходно посолили и оставите на лаганој ватри 40 минута. Послужите паприкаш уз кувани кромпир или пиринач.

(Трпеза)