Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/My Kitchen Official
ДУНАВСКИ ПАПРИКАШ: Идеалан за почетак поста
17.06.2025.
16:21
ПРАВА чар овог дунавског паприкаша је у шарану који се кува у вину.
Рибљи специјалитет ће обожавати и они који до сада нису волели рибу.
Потребно је:
BloombergAdria.com
Припрема:
Рибу исеците на комаде, попрскајте винским сирћетом и оставите да стоји пола сата. На уљу пропржите лук исечен на ребарца, додајте паприку, сецкан целеров лист, па налијте вином и соком од парадајза и кувајте док поврће скроз не омекша. Кувани сос процедите у другу шерпу, додајте рибу коју сте претходно посолили и оставите на лаганој ватри 40 минута. Послужите паприкаш уз кувани кромпир или пиринач.
(Трпеза)