Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Silvana's Kitchen
БРЕСКВИЦЕ НА БАКИН НАЧИН: Топи се у устима
28.06.2025.
11:59
БРЕСКВИЦЕ нису воћка, али су слане као да јесу.
Бресквице су старински колач које су правиле наше баке. само оне су знале тајну мекоће теста и савршенство фила. Ови колачи се веома брзо праве, а примораће вас да се заљубите у њих.
Потребно је:
За тесто:
BloombergAdria.com
За надев:
- џем
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте јаја, шећер, уље, брашно и прашак за пециво. Замесите глатко тесто па од њега обликујте мале куглице. Пеците док не добију златну боју, у рерни загрејаној на 180 степени. Прохлађене бресквице издубите па напуните џемом. На крају их ваљајте у обојени шећер.
BloombergAdria.com BloombergAdria.com