Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Silvana's Kitchen

БРЕСКВИЦЕ НА БАКИН НАЧИН: Топи се у устима

Извор: Нпортал

28.06.2025.

11:59

БРЕСКВИЦЕ нису воћка, али су слане као да јесу.

Бресквице су старински колач које су правиле наше баке. само оне су знале тајну мекоће теста и савршенство фила. Ови колачи се веома брзо праве, а примораће вас да се заљубите у њих. 

Потребно је: 

За тесто:

BloombergAdria.com

 

За надев:

  • џем

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте јаја, шећер, уље, брашно и прашак за пециво. Замесите глатко тесто па од њега обликујте мале куглице. Пеците док не добију златну боју, у рерни загрејаној на 180 степени. Прохлађене бресквице издубите па напуните џемом. На крају их ваљајте у обојени шећер.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com