Извор:Фото: В. Данилов

ФИЛМ О ЛАУШЕВИЋУ: Они су у најужем избору за младог Жарка

Извор: Нпортал

14.01.2022.

22:36

ГЛУМАЦ Жарко Лаушевић пре десет година написао је књигу “Година прође, дан никада” где је описао шта се све дешавало кобне ноћи 31. јула 1993. године када је усмртио двојицу момака. У јавности се од тада много пута спекулисало како ће се по овој књизи направити филм и серија, међутим, дошао је и тај тренутак.

У првим недељама 2022. година продукцијска кућа кренула је са припремама за овај пројекат, а у најужи круг ушло је троје глумаца који би требало да тумаче Лаушевића.

Милош Биковић, Марко Грабеж или Вучић Перовић ушли су у најужи круг за улогу младог Жарка Лаушевића.

Када је у питању Милош Биковић, још увек је неизвесно да ли ће моћи да се уклопи у датуме снимања због његових пословних обавеза у Русији.

BloombergAdria.com

 

Поред њега, највећу шансу да се нађе у пројекту има и Марко Грабеж, којег гледаоци знају по веома запаженој улози у серији и филму “Нечиста крв”.

На списку се налази и њихов млађи колега, глумац Вучић Перовић који је до сада глумио у неколико серија.

- У наредна два месеца ће се обавити припреме на реализацији овог пројекта, као и финални избор целе глумачке поставке. Серија би требало да почне да се приказује крајем ове године, а почетком наредне. Старт снимања се очекује на пролеће - открио је извор за медије.

BloombergAdria.com

 

Ноћ која је променила живот Жарка Лаушевића

Прича на којој се сада ради је кобна ноћ у животу Жарка Лаушевића. Тог 31. јула 1993.године заједно са старијим братом Бранимиром, познатом по надимком Мили, био је нападнут од групе хулигана у близини подгоричког локала.

Том приликом је Жарко из свог пиштоља ЦЗ-99 усмртио нападаче Драгора Пејовића и Радована Вучинића, а тешко ранио Андрију Кажића.

BloombergAdria.com

 

На првом суђењу је осуђен на 15 година затвора због двоструког убиства. Пресуда је након жалби потврђена 1994. године. Казну је издржавао у Спужу и Пожаревцу. Након укидања пресуде од стране Савезног суда, по поновном претресу фебруара 1998. године, изречена му је казна 4 године затвора због двоструког убиства у прекорачењу нужне одбране. Будући да је у том тренутку већ издржао 4,5 године, пуштен је на слободу.

Убрзо након тога је напустио земљу и преселио се у Њујорк, јер се плашио крвне освете.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".