Извор:Фото: Профимедиа

СПАС У ВРЕЛИМ ДАНИМА: Рецепт за домаћи ледени чај од брескве

Извор: Нпортал

16.07.2025.

15:57

ЈОШ укуснији, а много здравији од куповног.

BloombergAdria.com

 

За сервирање:

  • коцкице леда и кришке брескве за сервирање

Припрема:

Брескве добро оперите и насецкајте па ставите у шерпу са 0,5 л воде.

Кувајте их 10-15 минута док не омекшају. Затим их кашиком благо изгњечите, па процедите кроз цедиљку и сачувајте течност. У литар воде ставите кесице чаја, па  оставите да одстоје 5-7 минута. Онда извадите кесице и засладите чак по укусу.

Помешајте чај са соком од брескве, па додајте лимунов сок и пустите да се скроз охлади. Служите са ледом и кришкама свеже брескве.

(Ало)