Извор:Фото: ТВ Новости

ЗАЉУБИЛА СЕ И ОТИШЛА: Највећи хит Мандић посветио - њој

Извор: Нпортал

16.01.2022.

16:49

ОЛИВЕР Мандић почетком осамдесетих био је синоним за авангарду на овдашњој сцени. По свему другачији, од музике до појаве. Није снимио много албума, али свака његова песма постала је хит. Поред осталих, и данас се, кад атмосфера понесе, радо ђуска уз "Љуљај ме нежно".

Песму је написала Марина Туцаковић, а Оливер, који ју је компоновао, планирао је да је да Маји Оџаклијевској. Певачица, која је у то време врло успешно наступала на популарним "морским" фестивалима, била је одушевљена Мандићем и желела је да компонује нешто за њу. Његова певачка каријера тек је требало да почне, а окидач је била управо песма коју Маја - није снимила.

BloombergAdria.com

- Мени није падало на памет да певам. Уопште ме није интересовало, за мене као музичара то је била деградација. Ја сам желео да будем клавијатуриста у џез-оркестру, открио је много година касније.

Снимио је матрицу, отишао у Сплит, у студио познатог продуцента Енца Лесића, и чекао Мају. Међутим, од ње ни трага, ни гласа... Заљубила се у једног сплитског гитаристу и није се појављивала. Но, истицало је време за боравак у студију који је требало да заузму други музичари, па је Енцо предложио Оливеру да он сними песму.

BloombergAdria.com

- То је увреда! Где ја да певам! Сви ће ми се смејати. Јеси ли ти нормалан, шта ме наговараш да се брукам... - бурно је реаговао Мандић.

Ипак је отпевао песму и с њом се вратио у Београд. Није смео никоме да је пусти, а на Мају је био врло љут. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".